Webdesigntrender for 2017

Webdesign er i stadig utvikling, og nye trender gjør seg bemerket hvert eneste år. I 2017 handler det mye om funksjonalitet, og ulike måter man kan gjøre sitt innhold så brukervennlig som mulig uten å inngå kompromiss når det gjelder design.  

Design og layout som lar innholdet tale for seg selv 

Man tenker kanskje at dette sier seg selv, men de aller fleste har nok opplevd at alt for voldsom design overskygger innholdet i det som presenteres. Dette betyr en mye mer minimalistisk stil enn man har sett tidligere, og mye mindre og færre ekstra elementer som tar fokus bort fra selve innholdet. Dette ser man ikke bare på selve layouten, men også på hvilke farger som benyttes. Det betyr selvsagt ikke at man er nødt til å velge kun sort og hvitt, men brukeren skal ikke trenge å jobbe for å lese det som står.

Webdesigntrender 2017

Bedre flyt mellom design og utvikling

Med mer moderne og sofistikerte programmer for utvikling av prototyper og design har det blitt lettere å bygge broer mellom designere og utviklere. Det trenger ikke lengre å ta så lang tid for de to leirene å kommunisere, og ikke minst er det blitt mye enklere å endre på både design og funksjonalitet i apper og websider. Dette betyr at design og utvikling jobber tettere sammen enn hva de har gjort tidligere, og ofte betyr dette også raskere tilbakemeldinger fra kunder, som igjen kan omsettes i endringer i utseende og brukervennlighet. Med andre ord – hurtighet og kommunikasjon har blitt viktige stikkord.

Stort og kraftig uttrykk

Dette henger sammen med design som lar innholdet skinne, i og med at en stor og kraftig teksttype vil gjøre innholdet mye mer leselig, og ikke minst la det vises fra bakgrunnen. Man trenger ikke nødvendigvis å bruke fete skrifttyper, eller mørke farger for den del. Det viktigste er at teksten vises godt og er lesbar, og ikke minst at budskapet kommer frem med så få ord som mulig. Denne teksten kan gjerne få stå alene, uten ingress eller beskrivelser under. Disse kan man heller linke til, enten via denne teksten eller i et bilde.

Webdesigntrender 2017

Tilpasningsdyktig design

Kanskje et av de viktigste poengene i dagens designvirkelighet er det tilpasningsdyktige designet. Det er ikke lengre slik at websider kun leses på datamaskin, og derfor må sidene også kunne tilpasses ulike skjermstørrelser uten at brukeren skal måtte gjøre justeringer. Her handler det om å bruke designverktøy som gjør at det man designer vil se like bra ut på en liten skjerm som en stor, og ikke minst at nettsidene er like navigerbare på små skjermer. Ofte betyr dette å designe to litt ulike varianter av en nettside, ettersom man kanskje ønsker flere funksjoner og annet type innhold på den datamaskinvennlige siden. Det er også blitt mer populært å designe sider som enkelt og greit lar seg forminske. Igjen noe som henger sammen med funksjonell design, og å sette innholdet i fokus.