Myter om grafisk design

Grafisk design og webdesign er nok ganske dårlig forstått av veldig mange, og derfor verserer det også en god del myter omkring disse fagfeltene. Ofte er dette basert på at design er utrolig vanskelig, og at det kreves mange år med utdannelse før man kan begynne å prøve seg på dette. Vi sier selvsagt ikke at utdannelse ikke er viktig, men det er absolutt mulig for oss vanlige dødelige også å komme i gang med grafisk design.

Grafisk design er kjempevanskelig

Dette varierer nok fra person til person, men som med alt annet så er grafisk design noe som kan læres! Det ligger masse informasjon på nettet, og man kan raskt og enkelt komme i gang med grunnleggende grafisk design uten å ha store forkunnskaper.

Grafisk design er kun for designere

myter om grafisk design

Mange tror nok at grafiske designere kan alt om design, og at det er kun disse som kan jobbe med grafisk design. Slik er det selvsagt ikke, spesielt ettersom grafisk design er et fagfelt som er i stadig endring. Dette betyr at selv om man har en utdannelse innen grafisk design så er man nødt til å holde seg oppdatert på nye trender og prinsipper innen fagfeltet, og det er aldri noen som «kan alt».

Å endre eller fikse på design er vanskelig og tar tid

Igjen, det trenger det slett ikke å være. Man er nødt til å sette seg inn i hvordan programvaren fungerer, og hva de seneste trendene innen grafisk design sier, men utover dette trenger det ikke å være hverken komplisert eller tidkrevende å komme i gang med å fikse opp i dårlig eller lite brukervennlig design.

Grafisk design må være fullt av finurligheter

myter om grafisk design

De siste årene har faktisk det motsatte vært sant. Man beveger seg lengre vekk fra finurligheter, og over mot mer minimalistiske design som har budskap og informasjon i fokus. Dette er fortsatt et designelement man må lære seg å bruke, ettersom det ikke er bareå fremheve informasjon på en måte som samtidig gir en god designfølelse. Men man trenger altså ikke ekstra finurligheter bare fordi.

Det er vanskelig å tjene penger på grafisk design

Å tjene penger på egne evner trenger ikke å være så vanskelig som mange tror. Det holder selvsagt ikke å tenke at man skal tjene penger fra første tastetrykk, men dersom man investerer litt tid i å lære seg grunnleggende grafisk design, hvordan de ulike programmene virker og deretter lager noen prototyper så kan man faktisk begynne å selge seg selv. Her handler det mest om å kunne å markedsføre seg selv.