Fantastiske webdesignblogger å følge!

Webdesign er i rask og stadig utvikling, og det kan være vanskelig å henge med i svingene hvis du ikke vet helt hvor du skal begynne. Vi anbefaler derfor disse bloggene så du kan holde deg oppdatert uten å måtte lete igjennom bransjemagasiner og nyheter.

Smashing Magazine

fantastiske webdesignblogger

Smashing Magazine er en av de mest aktive når det kommer til publisering av materiale relatert til webdesign. De har fem millioner sidevisninger per måned, og én million følgere på Twitter. Bloggen har vært på banen siden 2006, og her finner du alt det nyeste innen nyttige og innovative tips for webdesignere og utviklere. Her vil du ikke bare lære om webdesign, men også grafisk design, brukervennlighet og webutvikling.

Mockplus

Hos Mockplus finner du et utrolig omfattende innhold, med noe for alle uansett om du er nybegynner eller erfaren. Her skrives det om prototyping, grafisk design, trender innen webdesign og populære og nye verktøy til bruk i design og utvikling.

1stWebDesigner

Dette er en blogg som passer perfekt for den som ønsker en introduksjon til webdesign. Her finner du blant annet tutorials som kan hjelpe deg med å komme i gang med ulike elementer innen webdesign og utvikling. Websiden har vært på nett siden 2008, så her har du mange års erfaring å hente inspirasjon fra. Totalt er det nå 14 personer som jobber med denne nettsiden, og det publiseres artikler som dekker hele feltet innen utvikling og design. Også mer erfarne webutviklere vil finne inspirasjon i deres artikler om sosiale medier, markedsføring, programmering og grafisk design.

fantastiske webdesignblogger

Webdesigner Depot

Denne bloggen ble lansert i 2010, av Vancouvermannen Walter Apai som selv er webdesigner. Her får du virkelig innside informasjon, både i forhold til de nyeste trendene innen webdesign, men også hva som ligger i kortene for fremtiden. Apai skriver ikke alt selv, men får innspill fra en rekke gode webdesignere verden over.

Line25

Line25 er den perfekte bloggen når du trenger litt inspirasjon. Her finner du artikler som er rettet mer mot idéer og utvikling av inspirasjon, og ikke fullt så mye teknisk. De publiserer likevel tutorials, og ikke minst gir de flotte eksempler på god design. Her lønner det seg å ta turen innom med jevne mellomrom.