Design for spilleautomater

Man tenker kanskje at spilleautomater er enkle å designe – noen bjeller, et par kirsebær og én stjerne eller to og så er man i mål. Slik er det ikke lengre, ettersom automatdesign har blitt skikkelig business og holder skyhøy kvalitet. Nå gjelder det å skille seg ut, by på noe nytt og ikke minst sørge for at man holder spenningen oppe både gjennom gameplay og design.

NetEnt – en av de beste utviklerne på markedet

Svenske NetEnt er uten tvil en av de aller mest populære spillutviklerne på spilleautomatmarkedet, og grunnen til dette er at de tar spilleautomatene på blodig alvor. Deres automater er ikke bare flott designet, de har også animasjoner og funksjoner som man forventer av de beste animasjonsstudioene i verden. Et godt eksempel på dette er automaten Jack and the Beanstalk. Her følger vi Jack i kampen mot den onde kjempen, og automaten åpner med en flott video som viser hvordan Jack og gullhøna kommer seg unna slottet i skyene. Gjennom hele spillet bys det på nydelig grafikk, blant annet med animerte symboler på automatens hjul.

Et annet eksempel er Gonzo’s Quest, som også åpner med en video som viser Gonzo’s ankomst ved Perus kyst, hvor han leter etter selveste El Dorado. Videre i spillet benyttes steinblokker som faller over hverandre i stedet for de vanlige hjulene, og en animert versjon av Gonzo følger spillet hele veien.

Microgaming og Hollywoodautomatene

Microgaming er en annen stor utvikler, og en av deres spesialiteter er samarbeid med store filmstudioer. Dette gir dem muligheten til å bruke originale filmklipp og soundtrack i sine spilleautomater, og resultatet blir ofte nokså spektakulært! Spesielt flotte var deres spill bygget på Jurassic Park og Jurassic World. Dette er filmer som allerede har en høy spenningsfaktor, og de passer derfor også utrolig godt som spilleautomater hvor man selvsagt ønsker spenning fra start til slutt. Ved både filmklipp og symboler hentet direkte fra filmen blir spillene nokså mørke, og lyden hjelper til med å holde stemningen i det ganske skremmende og neglebitende området. Det er flere selskaper som jobber med filmbaserte automater, men Microgaming er blant de aller beste.

Stor variasjon

Med den voldsomme konkurransen på spilleautomatmarkedet, betyr det at det nå finnes et voldsomt utvalg innen ulike spilleautomater. For musikkinteresserte finnes det automater bygget på band og musikere, med original design og ekte lydklipp inkorporert i automatene. Også TV-serier er blitt til spilleautomater, og i dagens marked er det kanskje Game of Thrones som er en av de mest aktuelle. Vi nordmenn har også et godt utvalg av vikingbaserte spill, blant annet den progressive spilleautomaten Hall of Gods, men også spillene Thunderstruck II og Troll Hunters. For de sportsinteresserte finnes det også spill basert på blant annet fotball og ishockey, og til og med hesteveddeløp og bowling! Det viktigste er at funksjonalitet og design går hånd i hånd, og at man ikke mister spenning når man introduserer nye designelementer.