De beste nettsidene for å finne frilansjobber i grafisk- og webdesign

Har man grafisk- eller webdesign som hobby så er det faktisk mulig å tjene penger på dette. Det finnes flere nettsider hvor man kan ta på seg oppdrag som frilanser, og her finner du noen av de mest attraktive sidene.

Frilanser

Freelancer.com er en av de største nettsidene i verden når det kommer til frilansjobber. Her registrerer man seg med en brukerkonto, og så kan man begynne å by på prosjekter. Som regel vil man få informasjon om hva prosjektet innebærer, og det kan også være oppgitt en ca. pris som tilbyder ønsker å betale. Man har mulighet til å by på denne prisen, eller man kan be om å få betalt mer dersom man mener det er riktig. Både arbeidssøkere og arbeidsgivere må verifiseres, og betaling går gjennom et spesielt system for å sikre begge parter. Det er mange jobber å velge mellom, men også mange om benet. Det kan lønne seg å ta på seg noen oppdrag for mindre betalt for å komme i gang og lage seg en portfolio og gode anmeldelser.

UpWork

Hos UpWork har man hundrevis av jobbtilbud å velge mellom, og det er enkelt å søke seg frem til prosjekter som kunne passe det man er ute etter. Det er viktig at man har en godt utfylt profil, og man er nødt til å legge flid i sine søknader til potensielle kunder på de prosjektene de har lagt ut. UpWork tar prosentvise avgifter på det man tjener, og det starter med 20 % på de første 500 dollar man tjener. Etter dette går prosentene ned; så jo mer man tjener, jo mindre trenger man å betale. All betaling skjer gjennom et beskyttet system, og man kan derfor være sikker på å få betalt til riktig tid og riktig beløp. De tidligere plattformene Elance og oDesk er nå blitt en del av UpWork

Guru

Guru er en frilansside som lar deg jobbe når som helst og hvor som helst, og det ligger alltid en mengde prosjekter tilgjengelig for frilansere. Man er nødt til å søke om å få et prosjekt, og som alltid gjelder det å selge seg selv på best mulig måte. Man er alltid garantert betaling, ettersom prosjekteieren betaler inn lønnen til en konto før prosjektet er begynt. Disse pengene står i et sikret system helt til Guru betaler dem over til frilanseren.